Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αν το λύσουμε, θα γίνουμε πλούσιοι!;;

«Με δέλεαρ την οικονομία προσεγγίζουν οι μεσολαβητές το νέο σχέδιο λύσης - Επενδύσεις δισεκατομμυρίων μετά τη λύση», τιτλοφορείτο το χθεσινό άρθρο του Μακάριου Δρουσιώτη στον «Πολίτη». Ενδιαφέρον άρθρο, αν και κάπως ουτοπικό μας φαντάζει. Έχουμε όμως κάποιες παρατηρήσεις.
 
  1. Έξυπνη προσπάθεια από μέρους της εφημερίδας, για να πείσει τους αναγνώστες της υπέρ της λύσης, κι ελκυστική για τον Κύπριο αναγνώστη: πιο εύκολα θα ψηφίσει υπέρ μιας λύσης σε ένα δημοψήφισμα, αν αυτή διασφαλίζει την οικονομική του ευρωστία. Νυν υπέρ πάντων το... χρήμα εξάλλου! Τα λεφτά είναι η ιδεολογία του Κύπριου σήμερα και σ’ αυτά στοιχηματίζουν οι ξένοι για να μας... ξεφορτωθούν! Αυτοί το έχουν πιάσει το νόημα. Εμείς γιατί συνεχίζουμε να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας και να πιπιλίζουμε τις αερολογίες των πολιτικών μας για αρχές και τα λοιπά κουρουφέξαλα; Ας το παραδεχτούμε λοιπόν ευθαρσώς: φοβούμαστε τη λύση του κυπριακού, γιατί δε θέλουμε να χάσουμε και τα αυγά και τα πασχάλια! Απ’ τα σαλόνια στ’ αλώνια θα καταντήσουμε δηλαδή, για να λύσουμε τάχα το κυπριακό; Αλίμονο!
  2. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας γιατί δεν παγιδεύει και τους συνεργάτες του στην διαπραγματευτική του ομάδα, να δει ποιος διαρρέει πληροφορίες για τα τεκταινόμενα στις συνομιλίες στον τύπο; Μόνο τον Περδίκη έχει τα κότσια (και το συμφέρον) να παγιδεύει;
  3. Χμ, αν όσα αναγράφονται στο άρθρο ισχύουν, έτσι εξηγείται κι η στάση της εφημερίδας υπέρ της λύσης! Ένα... search να κάνει κανείς για τον εκδότη του «Πολίτη», για τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και για την περιουσία του στα κατεχόμενα, πολλά θα αντιληφθεί για την υπέρ της λύσης πολιτική του συγκεκριμένου εντύπου. Γιατί, αν πιστεύει κανείς πως κάποιοι δημοσιογραφίσκοι αγωνίζονται για ιδεολογίες κι όχι για τα συμφέροντα του μάστρου τους (και για να μην... απολυθούν βεβαίως-βεβαίως με την κατηγορία του αντιδραστικού), απατάται οικτρώς! Όλοι την... πάντα τους θέλουν να καλύψουν! Και αυτοί που «αγωνίζονται» για τη λύση κι αυτοί που... τρώγονται να μη βρεθεί λύση! Και ο καημένος ο κοσμάκης τους ακούει και μασάει... κουτόχορτο... Ξυπνάτε ωρέ!

1 σχόλιο:

Who knows... είπε...

No offence, αλλά οι υπόλοιποι καναλάρχες και εφημεριδάρχες που δεν υποστηρίζουν λύση έχουν ιδεολογία ή απλά για τα δικά τους συμφέροντα είναι προτιμότερο το σημερινό status?

Απλά επειδή παίρνεις μια εφημερίδα συγκεκριμένα και κρίνεις μονόπλευρα.

Προφανώς και για τον Κυπραίο το χρήμα είναι το παν και προφανώς οι ξένοι εμυριστήκαν μας.

Προσωπικά πιστεύω ότι η χειρότερη κατάσταση είναι η σημερινή όσον αφορά το Κυπριακό.

Θέλεις λύση; Θέλεις διχοτόμηση έναντι ανταλλάγματος εδαφών; κρίνε και αποφάσισε αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Απλά η διχοτόμηση θα είναι πιο ασύμφορη οικονομικά από την όποια λύση, γιατί το νέο κράτος θα μας ανταγωνίζεται. Όπως το είπες δλδ, δε θέλουμε να χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια, άσχετα αν μπορούμε να αγοράσουμε κότες να γεννούν κι άλλα.