Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Ανάξιοι εμπιστοσύνης ή καημένοι Οικολόγοι;

Η αλήθεια μπορεί να θεαθεί από πολλές οπτικές γωνίες. Μπορείς να την δεις υπό διάφορα πρίσματα. Ανάλογα με τις προσωπικές σου απόψεις, τα βιώματά σου, την ιδεολογία σου, τα συμφέροντα που εξυπηρετείς ή το κόμμα που υπηρετείς. Έτσι και το σημερινό «δριμύ κατηγορώ» του προέδρου Χριστόφια κατά των Οικολόγων, οι οποίοι (μη όντας γνώστες τακτικών και στρατηγικών άλλων, στρατιωτικά... οργανωμένων κομμάτων) φέρονται να έπεσαν στην καλοστημένη παγίδα και να διοχέτευσαν στα ΜΜΕ το σημαδεμένο κείμενο με τις προτάσεις του για το περιουσιακό, που ο πρόεδρος Χριστόφιας τους είχε στείλει προ ημερών ζητώντας τις απόψεις τους.

Δεν πιστεύω ότι οι Οικολόγοι είναι οι μόνοι με πάρε-δώσε με τα ΜΜΕ. Είμαι όμως πεπεισμένη πως κάποιοι άλλοι είναι πιο επιτήδειοι και πιο προσεκτικοί: γνωρίζουν ότι ο προεκλογικός... πόλεμος έχει ξεκινήσει και φυλάνε καλύτερα τα νώτα τους. Ούτε πιστεύω πως ο Δημήτρης Χριστόφιας τώρα ανακάλυψε πως οι Οικολόγοι διαρρέουν τα όσα συζητούνται στο εθνικό συμβούλιο στον τύπο. Το πιθανότερο είναι πως ο πρόεδρος έχει εδώ και καιρό τον άσσο αυτό στο μανίκι του και σήμερα ήρθε η ώρα να τον ρίξει! Τώρα που μπαίνουμε σιγά-σιγά στην περίοδο των προεκλογικών... κυνομαχιών. Διότι είναι (πολιτικώς) ευνόητο πως «ο Περδίκης» (ο μόνος από το κόμμα των Οικολόγων που θα μπορούσε, έστω και παρ’ ελπίδα, να αποτελέσει απειλή) έχει ήδη μπει στο μάτι του κυκλώνα. Οι πολιτικές ισορροπίες τείνουν ν’ αλλάξουν και μια θέση στα έδρανα της Βουλής μπορεί να γείρει την πλάστιγγα δεξιά ή αριστερά. Και η θέση αυτή είναι (δυστυχώς για όσους αντιτίθενται στο δικομματισμό) η θέση του Γιώργου Περδίκη, του κόμματος των Οικολόγων...

Τα πολιτικά πηγαδάκια γνώριζαν από καιρό πως η... ώρα του Περδίκη έχει φτάσει και πως εκατέρωθεν βολές θα τον έβαζαν στο στόχαστρο. Ήταν κάτι σαν κοινό μυστικό ή σαν... ανομολόγητη (και ίσως άρρητη) συμφωνία των δύο μεγάλων. Και ο πρόεδρος Χριστόφιας έχει δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα για το... πυρ κατά βούληση! Να δείτε που σύντομα ο «πόλεμος» κατά των πρασίνων θα εξαπλωθεί και εις τη δεξιά πτέρυγα του Κοινοβουλίου...

Οπόταν, πώς είναι ορθότερο να δει κάποιος την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση: οι «κακοί» και «ανάξιοι εμπιστοσύνης» Οικολόγοι ή οι «κακόμοιροι» Οικολόγοι που, μη έχοντας πράξει κάτι χειρότερο από τους άλλους, έχουν πέσει στην παγίδα κομματικών στρατηγικών και μηχανισμών εξόντωσής τους;


Από www.kathimerini.com.cy, 18.09.2010:
«Προσπαθεί να αποδείξει αθωότητα ο Γ. Περδίκης
''Αστήρικτες και συκοφαντικές'' οι καταγγελίες του Προέδρου

Στοιχεία για τις διαρροές που αφορούν στο περιουσιακό παρουσίασε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών, υποστηρίζοντας ότι οι καταγγελίες του Προέδρου της Δημοκρατίας για διαρροή απόρρητων εγγραφών προς συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό είναι "αστήρικτες και συκοφαντικές".

Κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής διάσκεψης, η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Ιωάννα Παναγιώτου και ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης παρουσίασαν αντίγραφο της πρώτης σελίδας του κειμένου που δόθηκε στο Κίνημα, και στιγμιότυπο με το έγγραφο που παρουσιάστηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, όπου εμφανίζονται διαφοροποιήσεις.

Όπως ανέφερε η κ. Παναγιώτου, δόθηκε αρκετός χρόνος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους συνεργάτες του ''για να ανακαλέσουν τη συκοφαντική καταγγελία κατά των Οικολόγων και του βουλευτή μας Γιώργου Περδίκη για δήθεν διαρροή απορρήτων εγγράφων σε συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό''.
Η κ. Παναγιώτου είπε ότι η κυβέρνηση προκλήθηκε επανειλημμένα και δημόσια σε πάρα πολλές περιπτώσεις να παρουσιάσει τα τεκμήρια της διαρροής, ''αλλά αντί απάντησης κατέφυγαν σε γενικούς χαρακτηρισμούς''.

Συμπλήρωσε ότι ''δεν κατέθεσαν απολύτως κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει τις αστήρικτές και συκοφαντικές κατηγορίες τους, γιατί απλούστατα δεν έχουν το παραμικρό τεκμήριο που να συνδέει το Κίνημα Οικολόγων με τη συγκεκριμένη, ή άλλη διαρροή εγγράφου''.

Στη συνέχεια, η Γενική Γραμματέας των Οικολόγων ανέφερε ότι από την έρευνα του Κινήματος προκύπτει πως ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του επιχείρησαν να παγιδεύσουν τους πολιτικούς αρχηγούς τροποποιώντας την εισαγωγή του κειμένου των Ελληνοκυπριακών προτάσεων για το περιουσιακό.
''Σε άλλα αντίγραφα οι παράγραφοι είναι δύο, σε άλλα τρεις και σε άλλα τέσσερις'' είπε η κ. Παναγιώτου.

Συμπλήρωσε ότι στο αντίγραφο που επιδόθηκε στο Κίνημα Οικολόγων, η εισαγωγή απαρτίζεται από δύο παραγράφους, ενώ στο αντίγραφο που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 στο δελτίο του, της Τρίτης, 7 Σεπτεμβρίου, περιλαμβάνει τέσσερις παραγράφους.
Ανέφερε ακόμη ότι οι επιπλέον παράγραφοι μετατρέπουν το κείμενο σε 50σέλιδο, ενώ το αντίγραφο του Κινήματος αποτελείται από 49 σελίδες.

Η Γενική Γραμματέας των Οικολόγων είπε επίσης ότι η παρουσίαση αποδεικτικών στοιχείων με αναφορές στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, γίνεται από τους Οικολόγους λόγω της διασύνδεσης της αρχικής καταγγελίας εναντίον του κ. Περδίκη με τον εν λόγω σταθμό από την πλευρά του Προέδρου.

Είπε επίσης ότι και άλλοι σταθμοί παρουσίαζαν ''αποκαλυπτικές πληροφορίες'', καθώς και ότι σε περιπτώσεις ''φιλικών προς την κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης, το κείμενο διέρρευσε χωρίς πρόλογο''. Κατά την κ. Παναγιώτου, ''το γεγονός αυτό φωτογραφίζει την πηγή της διαρροής''.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε από την πλευρά του ότι η διαρροή του εγγράφου των προτάσεων είχε στόχο να πλήξει τη δυνατότητα των κομμάτων να καταθέσουν εισηγήσεις για τροποποίηση τους.
''Η διαρροή δεν έπληξε τη διαπραγματευτική θέση του Προέδρου, έπληξε τα ίδια τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου τα οποία οδήγησε σε αναγκαστική αφλογιστία'' είπε ο κ. Περδίκης.»

3 σχόλια:

ΔemΩΝ είπε...

Το εκπληκτικό και οργουελικής έμπνευσης στοιχείο είναι το "σημάδεμα" των εγγράφων από τον πρόεδρο!!!

(Το οποίο όλως παραδόξως περνάει στα ψιλά ως ήσσονος σημασίας!!!)

Silvia είπε...

Δυστυχώς τέτοιες πρακτικές -συνήθεις σε άλλα καθεστώτα κι όχι σε ευνομούμενες και διαφανείς δημοκρατίες- θα δούμε πολλά μέχρι τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών του 2011: "καταλάθος" διαρροές εγγράφων (μετά την "καταλάθος" διαρροή του επίμαχου ρουσφετο-φάξ από το Προεδρικό, σημαίνον στέλεχος του ΔΗ.ΣΥ. κόμπασε πως "έχουμε κι άλλα ράματα για τη γούνα σας"), σημάδεμα εγγράφων για... παγίδευση συναδέλφων τους, ίσως και... ηχογράφηση προσωπικών συνομιλιών... Η δημοκρατία στο ναδίρ της με άλλα λόγια!

Ανώνυμος είπε...

αγαπητη τουρκαλα το ψευδοκρατος σας συζητα για το πως θα πουλησει στην τουρκια εμενα και την πατριδα μου.εχω δικαιωμα να μαθω ποιον θα πυροβολησω στο πραξικοπημα.