Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2010

Οι φτωχοί (διπλοθεσίτες) του ΡΙΚ και η υποκρισία του «Πολίτη»

Κύριε Συμεού,


Σας άκουγα σήμερα το πρωί στον ΑΣΤΡΑ, στην εκπομπή «Έπεα Πτερόεντα». Και μια απορία μου γεννήθηκε. Δε λέω ότι τα ωφελήματα των εργαζομένων του ΡΙΚ (τιμάριθμος, προσαυξήσεις, δέκατοι τρίτοι κ.λπ) πρέπει να καταργηθούν, όπως (αδίκως και συχνά παρανόμως) συμβαίνει με άλλα ιδιωτικά ΜΜΕ. Τα δικαιώματα των εργαζομένων πρέπει να προστατεύονται με νύχια και με δόντια.

Μας λέτε όμως πως οι μισθοί κάποιων υπαλλήλων σας δεν είναι υπέρογκοι και πως αυτοί που παίρνουν υψηλές αμοιβές είναι οι μεγάλοι σε ηλικία που προσέφεραν πολλά στο ίδρυμα. Εμείς όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως τις υπέρογκες αμοιβές δεν τις παίρνουν όσοι προσφέρουν πολλά, αλλά κάποιοι νεο-εμφανιζόμενοι (και πιθανόν διάττοντες) αστέρες σας –πολλών εκ των οποίων η καριέρα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πολιτική πορεία οικείων τους προσώπων και η ανέλιξή τους ποσό ευθέως ανάλογο με την άνοδο ή την κάθοδο του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκουν!

Επίσης, από τη στιγμή που υπερασπίζεστε τη μονιμότητα του προσωπικού σας, ως ημικρατικός οργανισμός που είστε, απορώ για το εξής: οι υπάλληλοι των άλλων ημικρατικών οργανισμών (της ΑΗΚ λόγου χάριν, της οποίας δώσατε το παράδειγμα) δουλεύουν και αλλού –πολλές φορές μάλιστα εις βάρος της δουλειάς τους στην ΑΗΚ; Δουλεύουν π.χ. σε ανταγωνιστική εταιρεία, όπως πράττουν ουκ ολίγοι εκ των υπαλλήλων σας; ΚΛΕΒΟΥΝ με άλλα λόγια το ψωμί κάποιων άλλων, οι οποίοι μένουν άνεργοι, επειδή αυτοί θέλουν να διπλο- και τριπλο- δουλεύουν σε διάφορα ΜΜΕ (άρα σε ανταγωνιστές), δωρίζοντας συχνά τη δουλειά του ΡΙΚ σε άλλους, για να έχουν αυτοί ίδιον όφελος; Γι’ αυτά τα φαινόμενα (σίγουρα όχι άγνωστα σε σας) τι πράττετε; Είναι μήπως ο φορολογούμενος πολίτης, εκτός από υποχρεωμένος να πληρώνει το ΡΙΚ (έστω κι αν η ποιότητα των προγραμμάτων του δεν τον ικανοποιεί) και υποχρεωμένος να χρηματοδοτεί εμμέσως εφημερίδες, με τις οποίες πιθανόν να διαφωνεί;

ΥΓ. Εν τω μεταξύ τώρα έπεσε στα χέρια μου και ο χθεσινός «Πολίτης», στον οποίο δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Οι διπλοθεσίτες του ΡΙΚ» και στο οποίο γίνεται σύντομη αναφορά σε «μικρό αριθμό υπαλλήλων (γύρω στους 5) οι οποίοι εργάζονται και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες». Εμ βέβαια, δε θα είναι σύντομη η αναφορά που θα γίνει από τον «Πολίτη» στη συγκεκριμένη πτυχή του προβλήματος που ονομάζεται ΡΙΚ; Αφού και ο ίδιος ο «Πολίτης» εργοδοτεί άτομα που εργάζονται (ή μέχρι πρότινος εργάζονταν) στο ΡΙΚ! Κάποιοι εκ των οποίων έπαιρναν παχυλούς μισθούς και από τις δύο τσέπες! Έλεος πια με την υποκρισία της εν λόγω εφημερίδας!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει"