Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Έχουμε φοιτητικό κίνημα!!

Κι όμως! ΥΠΑΡΧΕΙ φοιτητικό κίνημα στην Κύπρο! Το είδα χθες στην τηλεόραση, ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ!! Και μάλιστα διοργάνωσε και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Οικονομικών! Είναι δηλαδή, εκτός από υπαρκτό, ΚΑΙ μαχητικό! Κι εγώ η αδαής που νόμιζα πως η νεολαία στην Κύπρο είναι ένα μάτσο κοιμισμένα, καλομαθημένα παιδαρέλια του... καναπέ... Ω, πόσο λάθος είχα! Οι φοιτητές στην Κύπρο τελικά ΞΈΡΟΥΝ να διεκδικούν τα δικαιώματά τους! Είναι μαχητικοί και έτοιμοι για το χαράκωμα! Τι κι αν κυκλοφορούν με τις Mercedes και τις BMW που τους αγόρασε ο μπαμπάκας; Τι κι αν οι χώροι στάθμευσης του πανεπιστημίου κατάντησαν βιτρίνες εταιρειών αυτοκινήτων πολυτελείας; Τι κι αν πάνε στη σχολή βαμμένες στην τρίχα, λες και πάνε σε γάμο ή σε επίδειξη μόδας, και με το δωδεκάποντο τακούνι πρωινιάτικα; Τι κι αν βάζουν τα (ατσαλάκωτα ακόμα) βιβλία σε τσάντες Louis Vuitton; Τι κι αν διοργανώνουν φοιτητικές... βραδιές στο Pavilion και στο Zoo, στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλο, κρατάνε με το ένα χέρι το ποτό και το άλλο το τσιγάρο και κουνιούνται (μάγκικα;) τρία εκατοστά δεξιά-τρία εκατοστά αριστερά; Τελικά οι φοιτητές μας ΚΑΙ ενημερωμένοι είναι ΚΑΙ διεκδικούν! Μπράβο τα καμάρια μας!

Η κοπέλα βέβαια που χθες το βράδυ είπε το θεϊκό: «Δεν είναι το FYROM και η Μακεδονία που ήταν παλιά μια χώρα και μετά χωρίστηκαν;», έχοντας υπόψιν, απ’ό,τι φάνηκε αργότερα, την περίπτωση Σερβίας-Μαυροβουνίου, δεν είναι παρά μια εξαίρεση! Τι κι αν σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου; Το πανεπιστήμιο, ας μην ξεχνάμε, όπου περνούν οι... άριστοι των αρίστων, το πανεπιστήμιο που βγάζει τους... καλύτερους φοιτητές, το καλύτερο πανεπιστήμιο ever... Ένα λάθος έκανε η κοπέλα, δε θα την κρεμάσουμε δα! Εξάλλου εκείνη τη στιγμή ήταν αφοσιωμένη στην περί... σανδάλων και λοιπόν καλοκαιρινών υποδημάτων συζήτηση με τη φίλη της δίπλα...

Οι φοιτητές μας είναι κατά κανόνα ενημερωμένοι, και για την κυπριακή πραγματικότητα και για τα διεθνή δρώμενα! Βεβαίως! Αλλιώς πού θα το μάθαιναν πως η κυβέρνηση προτίθεται πλέον να δίνει στοχευμένα τη φοιτητική χορηγία; Όλη μέρα εφημερίδες διαβάζουν και ειδήσεις παρακολουθούν στην τηλεόραση, γι’αυτό και είναι τόσο πληροφορημένα τα παιδιά μας! Και όταν τους βλέπετε να κάθονται με τις ώρες στις in καφετέριες, με το... must φιμέ γυαλί και τον espresso στο χέρι, μη νομίζετε πως κωλοβαράνε! Αντιθέτως, συζητάνε τα παιδιά για τα φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα του τόπου! Τους απασχολεί η ανεργία –γι’αυτό εξάλλου και αντιδρούν για την αφυπηρέτηση των καθηγητών στο 63ο! Τους απασχολεί και η κοινωνική δικαιοσύνη –γι’αυτό και αντιδρούν στη θέσπιση κοινωνικών κριτηρίων για τη φοιτητική χορηγία, αξιώνοντας μάλιστα και αύξησή της!

Τι κι αν... παττίσει η οικονομία του τόπου; Αυτοί θέλουν τη φοιτητική χορηγία –το καλοκαιρινό ταξιδάκι αναψυχής τους. Δεν έχουν κι αυτοί εξάλλου δικαίωμα στην ξεκούραση, μετά από ένα δύσκολο χρόνο... συνεχούς μελέτης; Εδώ το -ντιπ για ντιπ- Αριστερό τέκνο του απόλυτου Αριστερού Άρχοντα πήγαινε κάθε τρεις και λίγο ταξιδάκια από τας Αθήνας εις τας Ολλανδίας και τας λοιπάς ευρωπαϊκάς χώρας –του λαού κι αυτός για!- οι εντός της Κύπρου φοιτητές μας δε θα πάνε; Αλίμονο!

ΥΠΑΡΧΕΙ λοιπόν φοιτητικό κίνημα στην Κύπρο! Δεν είναι κρυμμένο πίσω απ’ την ποδιά της μαμάς του, όπως νόμιζα μέχρι τώρα, αλλά, έτοιμο για τις επάλξεις, οσονούπω θα βγει στους δρόμους για να διεκδικήσει δωρεάν παιδεία και δωρεάν υγεία, να φωνάξει κατά της κατοχής, να διαδηλώσει κατά των επιθέσεων σε Ιράν-Αφγανιστάν-κλπ (άντε ρε κακοπροαίρετοι που τα παιδιά μας δεν ξέρουν καν πού πέφτουν αυτές οι χώρες!)... Ναι, το άκουσα χθες να το λένε οι πρόεδροι των διάφορων παρατάξεων στο γυαλί: ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ!!

«Οι φοιτητές έχουν τα όργανά τους που κανείς δεν έχει ψάξει για να συζητήσει μαζί τους», άκουσα χθες κάποιον... φοιτητάρχοντα να δηλώνει σ’ ένα κανάλι. Γιατί οι φοιτητές ήξεραν την ύπαρξη των... οργάνων τους και έπρεπε να την γνωρίζουμε κι εμείς οι υπόλοιποι; Τα ίδια τα... όργανα ξέρουν το ρόλο τους ή το θυμήθηκαν αίφνης τώρα που απειλείται η τσέπη τους; Εξάλλου, αν θέλατε αγαπητέ μου να «συζητήσατε», γιατί δε φροντίζατε εσείς να το απαιτήσατε και περιμένατε απ’ τους άλλους να έρθουν να σας βρουν; Ή μήπως ήσασταν πολύ απασχολημένοι με τα πανηγύρια για το τέλος της χρονιάς και δεν προλαβαίνατε;

Ελπίζω ν’ αντιλαμβάνονται οι λιγοστοί που... ίδρωσαν χθες έξω από το Υπουργείο Οικονομικών πως κανείς δε θα τους πάρει στα σοβαρά. Διότι κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά κάποιον που βγήκε για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στους δρόμους και με μόνο κίνητρο τα χρήματα! Ούτε για λεωφορεία και καλύτερες αστικές συγκοινωνίες ούτε για βιβλία ούτε για καλύτερα πτυχία –μόνο για ΛΕΦΤΑ!!

3 σχόλια:

Bananistanos είπε...

Σωστή!

osr είπε...

στην κύπρο αγαπητή σύλβια δεν υπάρχει φοιτητικό κίνημα

υπάρχει φυτικό α/κίνημα

και είσαι αδικη μα τα καμάρια μας

δεν είναι η πρώτη φορά που βγήκαν

Το κυπριακό φυτικό α-κίνημα του οράματος του δημοσίου οι αγωνιζόμενοι απεργοί και η πιλόττα http://osr55.wordpress.com/2009/10/30/

Bananistanos είπε...

Να σημειωθεί στα πρακτικά ότι συμφωνούμε σε κάτι με τον osr

:)