Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Οι ψυχοπαθείς των γηπέδων και οι ανάξιοι διοικούντες

«Ξέρετε, πολλές φορές οι άνθρωποι αντιδρούν σαν παιδιά...». Άκουσον άκουσον! Αυτή ήταν η απάντηση του πρόεδρου της ΑΕΛ, Αντρέα Σοφοκλέους, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι ήθελαν οι οπαδοί της ΑΕΛ στους πανηγυρισμούς των φιλάθλων του Απόλλωνα και γιατί ήθελαν να τους χαλάσουν τη φιέστα! Άκουσον άκουσον! Παραδέχτηκε με λίγα λόγια ο κ. Σοφοκλέους πως οι οπαδοί του... εκυστίσαν και είπαν να τα κάμουν όλα λίμπα! Επειδή ακριβώς τους παραχαϊδεύετε σαν παιδιά κύριε Σοφοκλέους μου έχουν τρελαθεί εντελώς οι οπαδοί σας! Και δεν αναφέρομαι βεβαίως μόνο στους ΑΕΛίστες. Όλοι οι παράγοντες παρόμοια πράττουν, λες και με τακτικές του τύπου «μην ξανακάνεις αταξίες διότι δε θα σου αγοράσω σοκολάτα» λύνεται το πρόβλημα της βίας εντός και εκτός των γηπέδων! Με τέτοια μυαλά κουβαλούν οι παράγοντες, τέτοιες είναι δυστυχώς και οι πράξεις των οπαδών τους. Ποσά ευθέως ανάλογα...

Άκουγα πρωί-πρωί, οδηγώντας για τη δουλειά, τον κ. Σοφοκλέους ρίχνει το φταίξιμο στους εξ Ελλάδος «Χρυσαυγίτες» και «αριστερίζοντες» που «έχουν διεισδύσει στους κόλπους των φιλάθλων των κυπριακών ομάδων, μεταφέροντας τις συγκρούσεις από τους δρόμους της Αθήνας στους δρόμους της Κύπρου». «Πρόκειται για ξενόφερτο φαινόμενο», κατέληξε. Έλεος κύριε Σοφοκλέους μου, έλεος! Πότε επιτέλους θα αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν, ως επίσημα σωματεία; Πότε θα σταματήσετε να τα φορτώνετε όλα στους άλλους; Εσείς δηλαδή σε τίποτα δεν φταίτε, που έχετε καταντήσει μαριονέτες των οργανωμένων σας; Εξάλλου, για να λέμε και του στραβού το δίκιο (επειδή όντως τέτοια παρασητικά στοιχεία έχουν τα τελευταία χρόνια κάνει την εμφάνισή τους στα κυπριακά γήπεδα), το θέμα αφορά κυρίως τους «δύο αιωνίους» της Λευκωσίας, κι όχι της Λεμεσού! Σιγά τώρα μην ασχολούνταν οι «εξ Ελλάδος αριστερίζοντες» με την ΑΕΛ!

Ο Φρίξος Σαββίδης πάντως, που επίσης μίλησε στην εν λόγω ραδιοφωνική εκπομπή, τόνισε πως οι παράγοντες του Απόλλωνα δεν παρατήρησαν κανένα ξένο πρόσωπο μεταξύ των φιλάθλων της ομάδας τους. Και εγώ με τη σειρά μου, που ήμουν παρούσα στα επεισόδια του Σαββάτου, οφείλω να ομολογήσω πως δεν άκουσα κανέναν να «καλαμαρίζει», ούτε Απολλωνίστα, ούτε ΑΕΛίστα! Σε αντίθεση με ό,τι ακούμε στους καβγάδες μεταξύ ΑΠΟΕΛιστών και Ομονοιατών.

Αντιθέτως, εγώ μόνο αμούστακα παιδιά είδα στα επεισόδια του Σαββάτου (που ομολογουμένως χρειάζονται ένα γερό ξύλο από τους γονείς τους να φέρουν τα μίλια τους -και μην ακούσω κανένα να λέει πως «το ξύλο δεν είναι η λύση» και πως «θα δημιουργηθούν ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά», διότι τα παιδιά έχουν ήδη ψυχολογικά!) και ξεμωραμένους κρεμανταλέδες τριαντάρηδες που έπαιζαν τους αρχηγούς των αμούστακων! Τους ΑΕΛίστες από τη μια να βάζουν φωτιά σε κάδους και να ρίχνουν μολότωφ προτού καν φτάσουν στο συντριβάνι τα λεωφορεία με τους παίκτες και το κύπελλο, τους Απολλωνίστες από την άλλη να παρακολουθούν και να λένε μεταξύ τους «περιμένετε ρε μαλάκες, ελάτε πίσω, θα πάμε μετά!» Οργανωμένα πράματα δηλαδή, προετοιμασμένοι και οι μεν και οι δε για καβγάδες... Είδα και αυτοκίνητα χωρίς πινακίδες εγγραφής, είδα και νεαρούς τυλιγμένους με κασκόλ κατακαλόκαιρα (αναρωτιέμαι γιατί άραγε...), είδα και τους καημένους τους αστυνομικούς στη μέση να προετοιμάζονται για τα χειρότερα. Λες και δουλειά τους είναι να τις τρώνε από ένα μάτσο ψυχοπαθείς που βγάζουν τα κόμπλεξ και τ’ απωθημένα τους στα γήπεδα!

Έπειτα, κύριοι του Απόλλωνα και του ΑΠΟΕΛ, τι έχετε να πείτε για το ότι οι οπαδοί σας είχαν μαζευτεί από την Παρασκευή το απόγευμα και τα έπιναν στα σωματεία σας; «Είναι παράδοση να πίνουμε μπίρες πριν τους αγώνες», μου ελέχθη. Και το πρωινό του Σαββάτου, αντί για καφέ, μαζεύτηκαν πάλι για μπίρες στα σωματεία τους, να... προετοιμαστούν για τον αγώνα. Πώς είναι λοιπόν δυνατό να μη γίνουν έκτροπα, πώς είναι δυνατό να μην κάψουν τη μισή Κύπρο, όταν είχαν καταναλώσει τόσα λίτρα αλκοόλ; Γι’ αυτό ποιος ευθύνετε κύριοι; Μήπως εγώ; Αφού είστε ανίκανοι να κάνετε κουμάντο και να κοντρολάρετε τους οπαδούς σας, δεν έχετε παρά να παραιτηθείτε! Όλοι! Είναι εξάλλου γνωστές τοις πάσι οι σχέσεις... εξάρτησης παραγόντων-οργανωμένων. Ας μπει λοιπόν νέο αίμα στις διοικήσεις των ομάδων, μπας και σπάσουν οι δεσμοί και φύγουν οι ψυχοπαθείς από τα γήπεδα!

Δική μου γνώμη είναι πως πρέπει να διευθετηθεί με νομοθεσία το θέμα: αυτόφορο και καταδίκη όσων παρανομούν εντός και εκτός των γηπέδων! Αν πάλι δε βάλουν μυαλό, να σταματήσει η αστυνόμευση των αγώνων! Δεν είναι υποχρεωμένη η αστυνομία να καταντά ούτε παιδονόμος ούτε σάκος εκτόνωσης για τον καθένα που βγάζει τα απωθημένα του στα γήπεδα! Και αν ούτε αυτό το μέτρο σωφρονίσει κάποιους, ε, τότε ας μπει λουκέτο, όπως είπε και ο κ. Κατσουνωτός, να δούμε για πότε θα κάνουν ξεκαθάρισμα των φιλάθλων τους οι ομάδες! Διότι, αν το φιλότιμό τους δε συγκινείται, η τσέπη τους σίγουρα θα συγκινηθεί!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ, ΑΝΑΜΑΣΑΣ ΒΡΕ ΑΘΛΙΕ ΤΑ ΜΜΕ.

ΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΦΕΡΕΦΩΝΟ.

ΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑΤΑ, ΕΠΙΦΑΝΙΑΚΕΣ ΕΡΜΗΝΙΕΣ ΑΠΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΕΣ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ, ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΕΠΑΦΗ ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΙΑΚΟ ΣΟΥ. ΒΑΣΙΚΑ ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΣ.

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΣΟΥ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΧΛΗΣΗ.