Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Παρενόχληση οδηγού το «κόλλημα» και οι προβολείς

Σκεφτείτε ότι στέκεστε σε μια ουρά στο δημόσιο. Ή, ακόμη καλύτερα, σκεφτείτε την κόρη σας να στέκεται στην ουρά στην καντίνα του σχολείου, για να αγοράσει τυρόπιτα. Και έρχεται ο μαλάκας του σχολείου και, επειδή βιάζεται, κολλά από πίσω της (ε, για να μην πω «της κολλά στον κ...ο) και την αναγκάζει να βγει από την ουρά και να του δώσει τη θέση της. Θα σας άρεσε;

Ε, αφού δε θα σας άρεσε, εσείς ρε μαλάκες γιατί κολλάτε στον κώλο του αυτοκινήτου μας, επειδή δε θέλουμε (ή δεν μπορούμε) να ξεπεράσουμε το επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας; Για να βρισκόμαστε στη δεξιά λωρίδα, σημαίνει πως κι εμείς θέλουμε να προσπεράσουμε κάποιον που πάει ακόμα πιο αργά από μας! Δεν πιστεύω να νομίζετε ότι σκοπεύουμε να κάνουμε όλη τη διαδρομή Πάφου-Λευκωσίας κρατώντας τη δεξιά λωρίδα, έτσι, απλά εκ πεποιθήσεως ή... καύλας! Κάντε λίγη υπομονή και, μόλις καταφέρουμε να προσπεράσουμε το εξ ευωνύμων αυτοκίνητο, θα πάρουμε την αριστερή λωρίδα και θα σας αφήσουμε ελεύθερο τον δεξιό... δίαυλο! Με το να κολλάτε στον κώλο του αυτοκινήτου μας και να ανάβετε τους προβολείς σας και να κορνάρετε, δε θα πείσετε το παλιό μου αμάξι να πάει πάνω από 110-115 χιλιόμετρα! Δεν τραβά ρε μαλάκες, δεν πάει παραπάνω!

Και άντε, εγώ απλά σας βρίζω! Ένα νέος οδηγός δηλαδή που φοβάται να πάει πιο γρήγορα είναι καλά να τον αγχώνετε μ’ αυτόν τον τρόπο; Επειδή κρατάτε ακριβό και γρήγορο αυτοκίνητο και πρέπει να δειχτείτε; Για τη ζωή σας καρφί δε μου καίγεται προσωπικά, κακό του κεφαλιού σας. Τις ζωές των άλλων όμως δεν έχετε δικαίωμα να τις παίζετε κορώνα-γράμματα!

Και επειδή τον τελευταίο καιρό το κακό με τους γρήγορους μάγκες στον αυτοκινητόδρομο έχει παραγίνει, είναι νομίζω καιρός η αστυνομία να κάνει ένα έλεος! Στη Γερμανία αυτή θεωρείται επικίνδυνη οδήγηση και παρενόχληση άλλου οδηγού, είναι παράνομη και τιμωρείται! Είναι λοιπόν καιρός ένας ανάλογος νόμος να θεσπιστεί και στην Κύπρο!

4 σχόλια:

astronaftis είπε...

Ελπίζω να μεν αποκτήσω καμιά φορά ακριβό αυτοκίνητο. Έχω μια προκατάληψη με όσους τα οδηγούν. Άμα κολλούν στον κώλο μου φκάλλω το σιέριν έξω και τους καυλιάζω και πάω ακόμα πιο αργά για να σπάσουν. Επίσης την ώρα που προσπερνούν γυρίζω και τους βλέπω χαμογελώντας έτσι για να σπάσουν :)

Ανώνυμος είπε...

Χε Χε, τζ'εγώ ελαττώνω άμα κολλήσουν στο κώλο μου

Sike είπε...

XAXAXA ήταν να σου πω να κάμνεις τούτο που είπεν ο ποδηλάτης :Ρ

(αλλά τζι εσύ 110;; κατέβα τζιαι κούντα καλλύττερα!)

Silvia είπε...

Χεχε, είμαι νομοταγής πολίτης, εν πάω πάνω που τα 100+20! :) εν μου περισσεύκουν για να τα διώ σε λαπόρτα!