Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Το συνέδριο του ΑΚΕΛ

Ακούγοντας τώρα τον κ. Αντρο Κυπριανού να χαιρετίζει το Συνέδριο του ΑΚΕΛ, μου γεννήθηκαν κάποιες απορίες, της αφελούς:

  • Κατανοούν άραγε οι «σύντροφοι» ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια κοινότητα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ χωρών; Και ότι η ΕΕ δε θα ανεχτεί στους κόλπους της χώρες με καθεστώτα χουντικά/δικτατορικά ή κομμουνιστικά (από τη στιγμή που όλα τα κομμουνιστικά καθεστώτα που έχουν υπάρχει μέχρι τώρα ήταν η άλλη πλευρά του δικτατορικού νομίσματος); Και αν δεν τους αρέσει που η Κύπρος βρίσκεται στην ΕΕ, γιατί διεκδίκησαν εξαρχής την προεδρία και γιατί βρίσκονται ακόμα σ’ αυτήν; Το 2008 διεκδικούσαν την προεδρία μιας ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ χώρας! Είναι σαν να παίρνεις μια γυναίκα μελαχρινή με στόχο να την κάνεις ξανθιά, για να σου αρέσει! Ε, πάρε κατευθείαν μια ξανθιά Ρωσίδα να τελειώνουμε!
  • Αφού «το καπιταλιστικό σύστημα που ευνοεί το μεγάλο κεφάλαιο», γιατί εσείς, κύριοι με τα κομμουνιστικά ιδεώδη, δώσατε τα 35 εκατομμύρια στην Eurocypria, για να καταλήξουν τα 30 από αυτά ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΣΑΣ στις τράπεζες; Και γιατί βάλατε Υπουργό Οικονομικών έναν εκατομμυριούχο (και δε θα σχολιάσω πώς το... κόμμα του λαού έχει στους κόλπους της εκατομμυριούχους); Είναι δυνατόν να θίξει ποτέ τα συμφέροντα των δικών του;
  • Γιατί παινεύεστε που η διακυβέρνηση Χριστόφια «διευρύνει το κοινωνικό κράτος», από τη στιγμή που, όπως μας λέτε καθημερινά, το... ταμείον είναι μείον; Αφού λεφτά δεν έχουμε και περνάμε οικονομική κρίση, γιατί χαίρεστε ότι αυξήσατε κατά 38% τις κοινωνικές παροχές και τα δημόσια βοηθήματα και τα λοιπά κι αδειάσατε τα ταμεία; Πρέπει δηλαδή να παττίσει το κράτος για να χαίρεστε εσείς ότι δίνετε κοινωνικές παροχές;
  • Οραματίζεστε πολιτική ζωή με πολιτικά-πρότυπα προς μίμηση. Καλά, από πότε οι πολιτικοί-πιστά-και-χωρίς-λόγο-στρατιωτάκια είναι πρότυπα προς μίμηση;
  • Μήπως χρειάζεστε... ψυχίατρο; Με το μπαρδόν κιόλας, αλλά τέτοια σύνδρομα καταδίωξης –όλοι σας κυνηγούν, όλοι θέλουν να σας πλήξουν, όλοι έχουν εμπάθεια μαζί σας (χαρακτηριστικό και της Αριστεράς στην Ελλάδα)- χρήζουν μάλλον θεραπείας!
  • Σύνδρομα καταδίωξης με ταυτόχρονα σύνδρομα ανωτερότητας: «Ξέρουμε ότι οι θέσεις μας δεν ταυτίζονται με κανενός άλλου κόμματος». Ναι, είστε μοναδικοί!
  • Μας είπατε ότι κάποιοι κακοί προσπαθούν να ταυτίσουν το φασισμό με τον κομμουνισμό. Αλλά, «δεν ταυτίζεται ο φασισμός με τον κομμουνισμό!», διαλαλήσατε! Ναι, ο Στάλιν και ο Χίτλερ διέφεραν πολύ!
  • Και «Ιστορία είναι η επιστήμη, η παράθεση των γεγονότων», μας είπατε. Φυσικά, κι εσείς γνωρίζετε καλά την Ιστορία! Αφού μας αποκαλύψατε ότι έγιναν και δύο εισβολές! Και θέλετε να μας την μάθετε κι εμάς καλά, δε μας αφήνετε να την ξεχάσουμε, μας την θυμίζετε συνέχεια! Γι' αυτό και όποτε σας πουν κάτι, θυμάστε το πραξικόπημα.
  • Θέλουν να σας απαγορεύσουν τα κομμουνιστικά σύμβολα, σύντροφε; Όχι στην απαγόρευση των κομμουνιστικών συμβόλων! Να στήσουμε έναν Στάλιν στην πλατεία Ελευθερίας!!
  • «Χριστόφια, εμπρός, το είπε ο λαός!». Ούτε το Χ-Factor να ήσασταν, τόσο οργανωμένα και πειθαρχημένα και ανά τακτά διαστήματα συνθήματα! Ρε, μπας και κατέβηκε η Θύρα 9;
  • «Με το ΔΗΚΟ και την ΕΔΕΚ μας συνδέουν πολλοί και κοινοί αγώνες (μπλα, μπλα, μπλα, μπλα)». Το κράξιμο-κράξιμο, αλλά στο τέλος το... γλείψιμο –γλείψιμο εν όψει εκλογών!
  • «Στηρίξαμε τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού με συνέπεια και ανιδιοτέλεια και χωρίς συμμετοχή στην κυβέρνηση για πάνω από δέκα χρόνια. Στηρίξαμε και τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο για πάνω από τέσσερα χρόνιαΕ, μας το χρωστάτε σιόρ!!!
  • Και φυσικά, απαραίτητη η μνεία και στους Οικολόγους και στους Ενωμένους Δημοκράτες και σε όλους τους μέχρι πρότινος μικρούς και παρακατιανούς. Μπορεί να διαρρέετε τα έγγραφα ρε καριόληδες, αλλά ας όψονται οι εκλογές...
  • Ενόψει βουλευτικών εκλογών πρέπει «να αποκαλύψουμε και να καταγγείλουμε στο λαό τη δημαγωγία και το λαϊκισμό». Ναι, «αποκαλύπτοντας» τις διαρροές από το Εθνικό Συμβούλιο!
  • «Η αξιοπιστία της πολιτικής ζωής και των προσώπων έχει απαξιωθεί στα μάτια της κοινής γνώμης.» Ε, ναι, τόσα emaıls και faxes έχουν διαρρεύσει τον τελευταίο καιρό!
  • Ο κ. Κυπριανού μίλησε και για τις «διαχρονικά ορθές και επιβεβαιωμένες θέσεις του κόμματός» του. Για ανοίξτε σας παρακαλώ τη Χαραυγή (το εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ) της δεκαετίας του ’50-’60! Θα δείτε κάτι τίτλους ννννααααα που μιλούν για τη μητέρα-πατρίδα Ελλάδα και αφιερώματα πολυσέλιδα στις (ελληνικές) εθνικές γιορτές. Ναι, σταθερότατη πολιτική! Σε μερικές δεκαετίες καταλήξατε να μιλάτε για ελληνική εισβολή στην Κύπρο!
  • Αναφέρθηκε ο κ. Κυπριανού και στη νεολαία του κόμματος, «την κινητήριο δύναμη» του ΑΚΕΛ που την «πείθουν με τα πιστεύω» τους. Εγώ πάλι ξέρω νέους φοιτητές, μέχρι πρότινος βασικά στελέχη της Προοδευτικής στο εξωτερικό, που τα προωθούσατε για τα άνω δώματα, και τα οποία, διαφωνώντας με τις όχι και τόσο... ηθικές πρακτικές σας, τα βρόντηξαν και την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια! Και εσείς, κύριε Κυπριανού μου, τους τρέχατε εις την γηραιάν Αλβιώνα, να τους πείσετε να επιστρέψουν! Τι, τρελοί είναι κι αυτοί; Ή μήπως... κρυφο-φασίστες;
  • Αφού πάσχει η αντικειμενικότητα στα ΜΜΕ, κύριε Κυπριανού, εσείς γιατί έχετε τη Χαραυγή, το κατεξοχήν υποκειμενικό και στρατευμένο μέσο;
  • «Ενίσχυση της ιδεολογικής μας δουλειάς. Επαρκής ιδεολογική κατάρτιση των στελεχών μας» με την ίδρυση κομματικής σχολής για τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος. Η Καθοδήγηση, της Καθοδήγησης, ω Καθοδήγηση. Η πλύση εγκεφάλου, της πλύσης εγκεφάλου, ω πλύση εγκεφάλου! Έχω και μια πρόταση για τα διδασκόμενα μαθήματα. Να διδάσκετε και ξένες γλώσσες: μπεεεε, μπεεεε, μπεεεεε!!!!!
  • Α, και να σας υπενθυμίσω ότι ο «σύντροφος Δημήτρης Χριστόφιας», το «παράδειγμα συντρόφου και ΑΚΕΛιστή», θα έπρεπε πια να είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ κι όχι πρόεδρος του ΑΚΕΛ! Παράδειγμα Προέδρου κι όχι «παράδειγμα συντρόφου»!
  • «Δικό μας όπλο είναι η επαφή με το λαό», κατέληξε ο κ. Κυπριανού. Να τους κανονίσουμε ούλλους σιόρ, πέρκι εν πατώσουμε στες βουλευτικές!
  • Και βεβαίως, καταληκτική αναφορά στο Λενιν. Φυσικά, έχουμε και το ίδιο γαίμα εξάλλου!
Μια κοινωνική προσφορά του ΡΙΚ.
Και με ταυτόχρονη απόδοση στη νοηματική
(όπως και σε όλα τα δελτία του ΡΙΚ εξάλλου)!

Δεν υπάρχουν σχόλια: