Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τα φασολάκια της Κεντρικής Τράπεζας και ο πατριωτισμός στη cyta

Σύμφωνα με το σημερινό Φιλελεύθερο, Ιορδανός μεγαλοεπιχειρηματίας ζήτησε συνάντηση με αξιωματούχο της Κεντρικής Τράπεζας, για να συλλέξει πληροφορίες πώς μπορεί να επενδύσει 50 εκατομμύρια ευρώ στην Κύπρο, αλλά τα σαΐνια της Τράπεζας τον παρέπεμψαν στην ιστοσελίδα της Τράπεζας!
Ε, μα φυσικά και θα τον παρέπεμπαν στην ιστοσελίδα της Κεντρικής Τράπεζας! Αφού οι κυρίες που εργάζονται εκεί είναι απασχολημένες με σοβαρότερες δουλειές! Για όσους δεν το ξέρουν -κι αυτό είναι έγκυρη εκ των έσω πληροφορία- οι κυρίες που εργάζονται στην Κεντρική Τράπεζα είναι τόσο καλές... οικοκυρές και σύζυγοι με τόση... έγνοια, που παίρνουν το λουβί και το φασολάκι τους και το καθαρίζουν στο γραφείο! Πώς να απαντήσουν λοιπόν στον Ιορδανό που θέλει να επενδύσει στην Κύπρο, με τα φασολάκια στην ποδιά τους; Ας τα έβρει μόνος του ο... παλιο-αράπης!

Και μια και το 'φερε η κουβέντα, πήγα την προηγούμενη βδομάδα σε ένα από τα κεντρικά υποκαταστήματα της cyta, στη Λευκωσία να πληρώσω ένα λογαριασμό. Τέσσερις κοπέλες κάθονταν πίσω από τα γραφεία τους χωρίς να κάνουν τίποτα, αφού ήμουν η μόνη πελάτισσα εκείνη τη στιγμή. Η δε κυρία στο ταμείο που πήγα διάβαζε ένα βιβλίο περί του ηρωισμού των Ελλήνων (ουδεμία αμφιβολία για το ποιος κανόνισε την εν λόγω κυρία στον ημικρατικό!). Διότι η cyta, μεριμνά ΚΑΙ για την πνευματική καλλιέργεια των υπαλλήλων της ΚΑΙ για την πατριωτική τους... αναβάθμιση!
Εντάξει, υποθέτω πως κάποιες ώρες της ημέρας και κάποιες ημέρες του μήνα η δουλειά στα ταμεία της cyta, ίσως να είναι περισσότερη. Αφού όμως εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν ουρές στα ταμεία, γιατί οι κυρίες αυτές δεν χρησιμοποιούνταν για άλλα πόστα, παρά ρέμβαζαν και αποχαυνώνονταν μπροστά στις οθόνες τους; Και αν υπάρχουν υπεράριθμοι υπάλληλοι, ας τους απολύσουν! Ξέφραγο αμπέλι έχουν καταντήσει πια οι ημικρατικοί! Κανονίζουν όλοι τους δικούς τους, μαζεύεται τριπλάσιος αριθμός υπαλλήλων απ' αυτόν που χρειάζεται, αλλά αντί να βγαίνει περισσότερη και καλύτερη δουλειά, περιμένουν ο ένας τον άλλον να δουλέψει και στο τέλος η δουλειά βγαίνει και μειωμένη και χειρότερη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: