Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Οι στόκοι των γηπέδων


Μπράβο φίλε, τα θερμά μου συγχαρητήρια. Και εις ανώτερα! Έχω μόνο μια απορία: έχεις ποτέ αναλογιστεί πόσα κόστισες στο ελληνικό κράτος; Εσύ ως άτομο μόνο; Μόνο τα βιβλία που πήρες καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθητικών σου χρόνων, τα οποία στέλλονταν από τη χώρα της οποίας τη σημαία έκαψες (αν και αμφιβάλλω πολύ αν τα άνοιξες ποτέ, τέτοιος στόκος που είσαι), μόνο αυτά τα βιβλία, έχεις κάνει ποτέ τον υπολογισμό να δεις πόσα κοστίζουν; Και δε θα μιλήσω ούτε για το τι χρωστάς στον ελληνικό πολιτισμό (διότι προφανώς δεν έχεις ΙΧΝΟΣ πολιτισμού μέσα σου) ούτε για το ότι μιλάς ελληνικά (αν ξέρεις βέβαια να αρθρώνεις οποιαδήποτε λέξη πέραν των άναρθρων κραυγών που βγάζουν ΖΩΑ σαν και σένα) ούτε για το ότι οι δάσκαλοι και οι καθηγητές σου μορφώνονταν μέχρι πρότινος ΔΩΡΕΑΝ στην Ελλάδα (αφού πιθανόν να κοιμόσουν μέσα στην τάξη και να μην τους άκουσες ποτέ) ούτε για τίποτα άλλο. Καθαρά λογιστικά σε ρωτώ: έστω και ένα ευρώ να κόστισε το κάθε βιβλίο που πήρες στα μαθητικά σου χρόνια, μπορείς να κάνεις την πρόσθεση να μας πεις πόσα χρωστάς στο ελληνικό κράτος;

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σίγουρα.Μεγαλος στοκος.
Στόκος τρανος και με περικεφαλαία.
Και θα παρει το μαθημα του που την πολιτεία.

Να σε ρωτησω κατι αλλο?
Αυτοι που παιρνουν ελληνικες σημαίες μες στους ποδοσφαιρικους αγώνες καθε κυριακή , μες στα κυπριακα γήπεδα είναι στόκοι?

Andreas

Silvia είπε...

Εγώ προσωπικά είμαι αντίθετη στην πολιτικοποίηση του ποδοσφαίρου από όποια πλευρά κι αν αυτή γίνεται. Ούτε αυτοί που κουβαλούν τις ελληνικές σημαίες ούτε αυτοί που κουβαλούν τον Τσε στα γήπεδα έχουν ιδέα τι σημαίνουν ακριβώς αυτά που ανεμίζουν! Ανιστόρητοι, πολιτικά ανώριμοι και επιεικώς... αμπάλατοι είναι όλοι τους! Τα γήπεδα δεν είναι χώροι ούτε για σημαίες ούτε για ιστορικές προσωπικότητες ούτε για πολιτικές κόντρες. Τα γήπεδα είναι απλά χώροι άθλησης!

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνούμε απόλυτα.
Και σίουρα εννεν το ιδιο πραμα να κρουζεις μια σημαια ενος κρατους με ενα πανο π.χ του τσε ή οτι αλλο.
Ο συμβολισμος εν ετεροβαρης και σωστα εσυνεληφθη.

Μπορεις να μου παραθεσεις σε παρακαλω και ενα σχολιο σου οταν ο αναστασιαδης εκαμνε πως εκ εκαταλαβαινε το προβλημα οταν υπερασπιζετουν την συνεχιση της παρουσιας στα κυπριακα γήπεδα?
Ηταν τοτε σε ενα ευρωπαικο παιχνιδι του αποελ , ενα θυμουμαι την αντιπαλη ομαδα.

Andreas